Slujbă de sfinţire a apei la troiţa închinată Sf. Mare Mucenic Mina

Viața parohiei Iunie 2, 2013

Duminica Samarinencei are o însemnătate aparte pentru micuţa noastră comunitate. Ȋn această zi, în anul 2008 a fost sfinţită Troiţa ce îl are ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Mina.

Regretatul Octav Anton († 2012) a ridicat acest sfânt locaş în decurs de 10 ani, inspirat fiind de aspectul exterior al bisericii din sat. Astfel troiţa se prezintă ca o biserică în miniatură, atât la exterior, cât şi în interior, fiind împodobită cu iconostase, icoane, dar şi cu pictură interioară. De asemenea, ctitorul a înzestrat-o cu o curte frumos amenajată, un monument închinat eroilor din cele două războaie mondiale şi cu fântână. Aşezată în centrul satului, într-un cadru natural deosebit, troiţa oferă o oază de linişte şi de reculegere pentru fiecare trecător.

Ca în fiecare an, şi astăzi – 2 iunie, în curtea troiţei a fost săvârşită Slujba de sfinţire a apei, urmată de o slujbă de pomenire a ctitorului Octav Anton. La acest moment au participat mai mulţi credincioşi alături de Pr. Paroh Marius Tabarcea, care în final a rostit un scurt cuvânt de învăţătură.

Galerie foto