Sărbătoarea Naşterii Domnului, bucurie pentru cei aflaţi în suferinţă

Viața parohiei Decembrie 30, 2013

Ȋn cea de-a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, în parohia noastră s-a desfăşurat o activitate cu caracter religios şi filantropic, menită în primul rând să păstreze şi să transmită mai departe tradiţia colindului, iar în al doilea rând să sensibilizeze şi să aducă bucurie şi speranţă celor aflaţi în suferinţă.

Urmare a acestei acţiuni, paisprezece bătrâni, cu vârste cuprinse între 72 şi 100 de ani, au primit vizita unui grup de colindători, format din tineri ai satului Hârtoape – Poieniţa coordonaţi de preotul paroh, care, după ce a vestit prin colind Naşterea Domnului Hristos, a oferit gazdelor mici cadouri, constând în fructe, dulciuri şi alte produse.

Părintele Marius Tabarcea ne-a mărturisit: „Este pentru prima dată când organizăm în parohia Poieniţa o astfel de acţiune,  îndreptată către cei vârstnici sau aflaţi în diferite stadii de boală. A fost o bucurie pentru toţi cei vizitaţi şi nu numai. Bucuria noastră, a organizatorilor s-a manifestat sub două aspecte. Pe de o parte am fost încântaţi să readucem în casele sătenilor colindul străbunilor, un obicei uitat şi chiar ignorat în zona aceasta, iar pe de altă parte am împărtăşit bucuria sărbătorii cu cei pe care de multe ori nu-i mai vizitează nimeni.”

Activitatea a fost organizată din iniţiativa Pr. Marius-Ionuţ Tabarcea şi cu sprijinul elevilor din clasa a VIII-a de la Şcoala gimnazială Hârtoape.