Un suflet nobil ne-a părăsit. Saveta Vatamanu a trecut la cele veşnice

Viața parohiei Martie 16, 2015

Sâmbătă după amiază, vestea plecării din această lume a mătuşii Saveta (Elisabeta) Vatamanu m-a tulburat. Cu doar câteva minute înainte primise Sfânta Împărtăşanie. Ochii ei priveau spre o altă lume. O lume mai bună, mai nobilă… veşnică.

Îmi aduc cu plăcere aminte de zilele de sărbătoare în care mătuşa Saveta, alături de un alt om drag mie, mătuşa Anica, erau nelipsite de la Sfânta Liturghie. Vârsta înaintată n-a fost un impediment major. Mersul la biserică era poate cel mai aşteptat moment al săptămânii. Un moment de bucurie trăit în comuniune cu ceilalţi. Ce poate fi mai frumos…!

Ne primea de fiecare dată cu sufletul deschis, atunci când îi călcam pragul. Căsuţa ei avea mereu uşa deschisă. Pentru mulţi a fost ca o mamă, iar pentru noi toţi un bun exemplu.

Credinţa curată, simplitatea, bunătatea, curăţia sufletească sunt doar câteva din calităţile pe care mătuşa Saveta ni le lasă acum moştenire. Să le păstrăm cu sfinţenie!

Sufletul ei nobil ne părăseşte, dar amintirea ei va rămâne meru vie. Pentru mine, pentru noi, pentru toţi.

Ne întristează plecarea ei dintre noi…

În acelaşi timp, însă, ne mângâie gândul, că Dumnezeu, Cel pe care mătuşa Saveta nu L-a uitat niciodată, îşi va aminti şi va avea grijă de sufletul ei cald în lumea celor drepţi.

Dumnezeu să te ierte, mătuşă Saveta!

Înmormântarea va avea loc marţi, 17 martie 2015, începând cu orele 13:30.

 

Pr. Marius-Ionuţ Tabarcea