Rugăciune, bucurie, comuniune

Viața parohiei Noiembrie 9, 2012

8 noiembrie, sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Zi de aleasă slujire liturgică şi de bucurie duhovnicească pentru parohia noastră. An de an, sărbătoarea hramului împleteşte armonios rugăciunea şi bucuria reîntâlnirii cu cei dragi. Este una din zilele care pentru mulţi dintre credincioşii noştri aduce un zâmbet, aduce câteva clipe de fericire, alungând tristeţile şi sentimentele de singurătate.

Încă de la primele ore ale dimineţii, zeci de credincioşi îşi îndreaptă paşii către sfântul lăcaş, purtând în mâini prinoase ce vor fi oferite pentru sufletele celor adormiţi. Te străbate un adânc sentiment de comuniune. Ne bucurăm astăzi la întâlnirea cu cei dragi ai noştri, dar nu-i uităm nici pe înaintaşi. Şi toate aceste trăiri ale noastre se desăvârşesc prin Sfânta Liturghie.

Rugăciune, bucurie, comuniune. Aceste cuvinte descriu sugestiv imaginea celei mai importante zile din viaţa parohiei noastre.

Şi în acest an programul sărbătorii a fost unul special. Am participat cu toţii la Slujba Sfintei Liturghiii, alături de invitaţii noştri Pr. Daniel Pleşca (parohia Ion Neculce) şi diac. Daniel Dimitriu Sirghie. Ne-am închinat veşmântului Sfintei Cuvioase Parascheva, care a poposit pentru câteva ore în biserica noastră prin grija Pr. Pleşca. Am înălţat apoi rugăciuni pentru sufletele celor adormiţi la slujba Parastasului, iar în final am invitat pe toţi cei prezenţi la o agapă frăţească.

Ziua de pomenire a ocrotitorilor noştri are o semnificaţie aparte şi pentru Pr. Paroh Marius Tabarcea. În urmă cu opt ani, în 2004, părintele săvârşea prima sa Sfântă Liturghie în parohia noastră. În cuvântul de încheiere, Pr. Tabarcea  a evocat momentele petrecute de-a lungul anilor alături de enoriaşii săi, a subliniat câteva din realizările parohiei, a adresat mulţumiri celor care i-au fost şi îi sunt mereu alături şi a transmis călduroase urări de “La mulţi ani” sărbătoriţilor.