La mulţi ani, Andrei!

Viața parohiei Noiembrie 30, 2012

Pomenirea Sfântului Andrei - numit "cel dintâi chemat" - pe care o facem astăzi, este pentru noi un prilej de bucurie fiindcă ne îndreaptă gândul către unul dintre cei dintâi apostoli ai Domnului nostru Iisus Hristos. Iniţial ucenic al lui Ioan Botezătorul, care l-a atenţionat asupra Mielului lui Dumnezeu, care va ridica păcatele lumii, Andrei Îl întâlneşte şi apoi Îl reîntâlneşte pe Mântuitor cu prilejul Pescuirii Minunate. Atunci chemarea a fost definitivă.

Ne bucurăm de Sfântul Andrei şi ne gândim la numele lui care înseamnă Bărbat şi care ne îndeamnă la curaj, la statornicie în bine, la strădanie pentru îmbunătăţirea noastră şi a altora. Toată misiunea lui a fost să-i apropie pe oameni de Dumnezeu şi apropiindu-i de El, i-a apropiat pe unii de alţii.

În această frumoasă zi de toamnă, la sărbătoarea celui întâi chemat la Apostolat, Sf. Andrei, transmitem La mulţi ani tuturor celor care îşi sărbătoresc onomastica; Dumnezeu să vă păzească şi să vă binecuvânteze.

Să ne rugăm Sfântului Andrei - cel cu numele bărbăţiei, să ne întărească în credinţă şi în bunăvoinţă faţă de oamenii care au trebuinţă de ajutorul nostru.