Nădejde în Dumnezeu şi mai multe gânduri bune, la început de an

Viața parohiei Ianuarie 1, 2013

Cu ajutorul lui Dumnezeu am păşit în noul an, 2013, sperăm cu mai multe gânduri bune, cu mai multă nădejde în Dumnezeu  şi cu o credinţă mai puternică.

Toate aceste năzuinţe au fost încununate de rugăciune, acum la început de an, când avem datoria de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru darurile Sale revărsate peste noi.

Prima zi a anului este un bun prilej de reculegere duhovnicească, o zi cu puternică încărcătură spirituală şi cu o dublă sărbătoare: Tăierea împrejur a Mântuitorului, la opt zile după naştere, dar şi pomenirea părintelui nostru Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei.

Ne amintim astăzi de cuvintele Mântuitorului Hristos, prin care ne încredinţa că nu a venit să schimbe Legea, ci să o împlinească, dar şi de viaţa şi activitatea Sfântului Vasile, cel care L-a iubit nespus de mult pe Fiul lui Dumnezeu, dar şi pe aproapele.

Nu puteam păşi, aşadar, în noul an fără rugăciune şi fără Sfânta Liturghie, nucleul unei vieţi creştine autentice. I-am mulţumit lui Dumnezeu prin slujba Te-Deumului, şi am adus un strop de binecuvântare în casele credincioşilor noştri prin sfinţirea mică a apei. Iar la final am făcut pomenirea celor trecuţi în lumea drepţilor.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru toate şi-L rugăm să dăruiască fiecăruia sănătate, un an bun, îmbelşugat, cu însutite roade duhovniceşti.

La mulţi ani tuturor celor ce îşi aniversează astăzi ziua numelui!

Pr. Marius-Ionuţ Tabarcea