Preot Dumitru Crăciun

Preoți slujitori Februarie 6, 2021

Preotul Dumitru Crăciun s-a născut în satul Lunca, com. Vânători, jud. Neamț, la data de 17 octombrie 1991, fiind ultimul dintre cei trei copii ai soților Nicolae și Veronica.

Între anii 2006-2010 urmează studiile liceale la Seminarul Teologic Liceal „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț.

În anul 2014 a absolvit cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, secția Pastorală, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A susţinut lucrarea de licență cu titlul „Îngerii și demonii după Noul Testament”, sub îndrumarea Lect. Dr. Pr. Ilie Melniciuc-Puică .

Între anii 2014-2016 urmează cursurile masterului de Teologie Practică și Pastoral-Misionară, la finalul cărora susține lucrarea de disertație „Nulitatea actului de caterisire a Sfântului Mitropolit Antim Ivireanul”, sub îndrumarea Lect. Dr. Pr. Emilian-Iustinian Roman.

Între anii 2016-2018 urmează cursurile masterului de Misiune și Slujire Pastorală din cadrul aceleiași facultăți, la finalul căruia susține lucrarea de disertație cu titlul „Preoția și familia ca elemente de vocație. De la Scriptură la Tradiție”, sub îndrumarea Lect. Dr. Pr. Paul-Cezar Hârlăoanu.

Este căsătorit din anul 2017 cu doamna Mihaela Crăciun, având împreună doi copii: Nectaria și Dimitrie.

Susține în luna august a anului 2020 examenul de capacitate preoţească, iar ca urmare a rezultatelor obţinute este numit preot paroh al parohiei Poienița.

Hirotonia în treapta de diacon a primit-o la data de 15 decembrie 2020, în Sala Ecclesia din cadrul Muzeului Mitropolitan din Iași, iar hirotonia întru preot pe seama parohiei Poienița a primit-o în data de 17 decembrie 2020 în catedrala Mitropolitană din Iași.

După terminarea stagiului de practică efectuat la catedrala mitropolitană din Iași, primește numirea în funcția de preot paroh în parohia Poienița, com. Vânători, jud. Iași începând cu data de 1 ianuarie 2021, devenind al doilea paroh al acestei parohii.

Data hirotoniei: 17-12-2020

Citește alte articole despre: Pr. Dumitru Craciun, Parohia Poieniţa