Mesaj important pentru dumneavoastră

Anunțuri / comunicate Septembrie 26, 2018

Vă aştept la vot în zilele de 6 şi 7 octombrie.

Contează ce crezi, dacă vii şi votezi!

Iubiţi credincioşi

După cum ştiţi, demersul iniţiat de Coaliţia pentru Familie de modificare a art. 48, alin. 1 din Constituţia României, în sensul definirii căsătoriei drept „uniunea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie” şi-a atins obiectivul de organizare a referendumului. În momentul de faţă fiecare dintre noi este chemat în zilele de 6 şi 7 octombrie să-şi exprime punctul de vedere asupra definiţiei căsătoriei.

Dincolo de opiniile diverse generate de această iniţiativă – absolut fireşti într-o societate democratică – iniţiativa vine ca o dorinţă naturală de a reglementa un aspect juridic ce ţine de asumarea valorilor fundamentale pentru societatea noastră.

Această dorinţă a fost iniţiată de peste 3 milioane de votanţi din electoratul roman, caz unic în istoria democraţiei noastre post comuniste. Acum sunt aşteptaţi la urne peste 6 milioane de cetăţeni pentru a duce la bun sfârşit acest demers.

Având în vedere că acest referendum nu este îndreptat împotriva nimănui, nu încalcă vreun drept al vreunui cetăţean, ci este o expresie clară a democraţiei, având în vedere că majoritatea dintre noi ştim că o mamă poate fi doar o femeie, iar un tată doar un bărbat, vă adresez rugămintea ca, alături de membrii familiei dv. să mergeţi la vot în zilele de 6 şi 7 octombrie şi să susţineţi schimbarea constituţională dorită de cei peste 3 milioane de români.

Totodată vă rugăm să transmiteţi îndemnul de a merge la vot tuturor celor dragi, stabiliţi în străinătate, ştiind că ataşamentul faţă de valorile fundamentale nu are graniţe.

De prezenţa dumneavoastră la urne şi de votul exprimat în favoarea schimbării constituţionale, depinde dacă vom lăsa copiilor şi nepoţilor noştri familia cea în care noi am crescut, cu mama sau bunica, minunate femei şi tatăl sau bunicul, minunaţi bărbaţi.

Vă aştept la vot în zilele de 6 şi 7 octombrie.

Contează ce crezi, dacă vii şi votezi!

 

Cu preţuire,

Pr. Marius Ionuţ Tabarcea